Русия никога не е била против преговори с Украйна, заяви руският

...
Русия никога не е била против преговори с Украйна, заяви руският
Коментари Харесай

Путин: Русия никога не е отхвърляла преговорите с Украйна

Русия в никакъв случай не е била срещу договаряния с Украйна, заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко. Според него украинският президент Володимир Зеленски е подписал декрет, който не разрешава договарянията. Разговорите в Сочи са седмите подред за двамата съдружници.

Москва в никакъв случай не е отхвърляла договарянията с Украйна, изясни Путин в отговор на изказванията на Съединени американски щати, че Русия спъва договарянията.
Никога не сме отхвърляли договарянията и в случай че другата страна ги желае, е добре пристигнала. Да го кажа напряко. Ние не чуваме нищо по отношение на договарянията от другата страна. Съединени американски щати се пробват да създадат всичко от позицията на силата - стопански наказания, финансови ограничавания, опасност от военна мощ или потреблението ѝ. Самите те обаче не желаят да договарят. Най-вероятно те просто не желаят да го създадат.
Владимир Путин, президент на Русия

Двамата са разговаряли по най-острия въпрос - ситуацията в Украйна ", а Лукашенко съобщи, че биха могли да помислят за тристранно съдействие. Той добави, че съгласно него и там може да се откри малко работа за Беларус.
Очевидно украинците са почнали да мислят. Проведени бяха три кръга договаряния в Беларус, по-късно в Истанбул, а след това държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън даде команда на Зеленски и той забрани да се водят договаряния. Това са обстоятелствата, за какво да упрекваме някой.
Александър Лукашенко, президент на Беларус

Запитан за изказванията, че Москва е помолила Северна Корея да изпрати свои войски в Украйна, Путин отхвърли изказванията като " чиста нелепост ". Той добави, че броят на руснаците, които непринудено са подписали контракти за присъединение към армията от началото на годината, е достигнал 300 000, като означи, че те са били водени от " високопатриотични претекстове ".По-рано през седмицата Путин се срещна със севернокорейския водач Ким Чен Ун. След срещата Путин съобщи, че Русия ще съблюдава глобите на Организация на обединените нации и удостовери това заричане. Но сигурно ще търсим благоприятни условия за развиване на руско-севернокорейските връзки, добави той.Срещата на Путин с Лукашенко беше седмата им за тази година.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР